Lasta inte över regeringens ansvar på kommunerna

Eftersom jag inte hade hunnit titta på Agenda förrän idag så hade jag inte insett vidden av vad demokratiminister Alice Bah Kuhnke sa i söndagens program. Jag tappade sorgligt nog hakan mer än en gång. Det berodde både på hennes okunnighet, men framför allt hennes fräckhet att skylla sina tillkortakommanden på kommunala politiker och tjänstemän. Hur i hela friden kan en ansvarig minister försöka lämpa över sitt ansvar till kommunerna? Hon säger dessutom med eftertryck att i vissa städer så fungerar inte ens hanteringen av återvändande IS-terrorister likadant. Apropå att det alltså inte fungerar alls på det stora hela. Herregud människa! Vakna! Du leker rysk roulette med landets säkerhet.

Löfven uttalade så klart sitt förtroende för MP-ministern. Men han har ju även förtroende för Dan Eliasson och minister Ygeman, så det var väl väntat. Löfven är förresten ytterst ansvarig. Jag hoppas att han är medveten om detta. Sedan så kan man ju diskutera om vi överhuvudtaget ska tillåta terrorister att komma tillbaka till Sverige. De ska hur som helst inte promenera fritt på gatorna.

Jag avslutar dagens inlägg med några Bah Kuhnke-citat: ”Om det finns misstankar om brott, då ska ju brotten utredas.” Så en terrorist som har åkt iväg för att kriga för IS och har gjort detta för att ”slakta” människor, som IS själva säger, kan eventuellt vara misstänkt för brott? Vilka fler skulle syftena vara att ansluta sig tror regeringen? ”Det är till och med så illa att det finns många kommuner som känner sig villrådiga i vems ansvar det är.” Vad ska man säga? Det talar väl för sig självt. Sorgligt nog… Definitivt tummen ner för regeringen i den här frågan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s