Vad säger övriga sex partier om SD?

Moderaternas utsträckta hand till Sverigedemokraterna fick ju stora rubriker och inte gjorde det gott för väljarstödet direkt. Batra var minst sagt svamlig när hon framträdde i Agenda samma vecka som hon sagt att Moderaterna kunde tänka sig ett visst samarbete med dem. Att hon inte pratade ur skägget gjorde väljarna misstänksamma och många Moderater, aktiva sådana, kände irritation. Hennes senaste Agendaframträdande däremot var mycket tydligare, vilket var bra.

Men alla andra då? Hur förhåller sig de till SD? Ja på det stora hela så vet vi det så klart, men att partiet är så stort och riskerar att bli ännu större gör att det inte duger att bara avfärda Sverigedemokraterna eller säga att man inte kommer att vare sig samarbeta eller regera med dem. Redan i dag så behöver regeringen deras stöd i många frågor där inte alliansen ställer sig bakom förslagen i riksdagen, något som sossar och andra talar tyst om. Men vad innebär det i praktiken och hur tänker sig partierna nästa och nästnästa mandatperiod om SD fortsätter att vara så stora som de är nu?

Personligen så tycker jag att det är bra att de inte bjuds in till ett samarbete som ger dem statsrådsposter, men att ignorera dem duger inte längre. Det har påverkat både regeringsarbetet och politiken i kommunerna alldeles för mycket. Bra politik måste kunna föras, även om det innebär att SD stöttar den. Det är mindre än 1,5 år till nästa val och det är dags att förhålla sig till det här nu.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s