Bra Merkel!

I gårdagens DN kunde vi läsa om Angela Merkels och Vladimir Putins möte i Moskva. Det hade tydligen varit relativt kort och de var mer överens om att de inte var överens än att de var just, överens. Merkel försökte påverka Putin när det gällde hans homofobi, visserligen utan resultat, men bra gjort ändå tycker jag. Det är trots allt viktigt att försöka, även om det inte vänder skutan direkt. ”– Jag har fått negativa rapporter om homosexuellas situation i Tjetjenien och tog upp saken med Putin. Jag bad honom använda sitt inflytande för att skydda minoriteter och deras rättigheter, sade Merkel på presskonferensen efter det timslånga mötet.” http://www.dn.se/nyheter/varlden/merkel-pressade-putin-om-homosexuella-i-tjetjenien/

Givetvis så räcker det inte med att be en homofod ändra inställning, men det är ändå viktigt att i alla sammanhang där det är möjligt, framföra vikten av tolerans mot alla, även homosexuella. Det är skrämmande hur många som fortfarande fördömer de här människorna. Även i Sverige finns den typen av åsikter och många som inte följer normen vittnar om kränkningar.

Nu är det visserligen inte alla som anser att Putin är homofob, http://www.aftonbladet.se/kultur/a/0a93M/darfor-homohetsar-putin då han bland annat arbetar tillsammans med homoxesuella, men det är trots allt svårt att tro annat med tanke på hans agerande. Vilket som, det är en stor demokratisk skam hur den här gruppen av människor förföljs och jag hoppas innerligt att påtryckningar utifrån ska ge resultat, även om det inte sker i morgon.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s