Skolhunden Elsa

Titta på det här: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mot-skolhunden-elsa-som-hjalper-barnen-att-koncentrera-sig Visst är det fantastiskt vad djur kan göra för oss människor? Jag vet inte i hur många år jag försökte påverka de andra politikerna i Huddinge till att vi skulle börja jobba med läshundar i skolan och även i annat där de kan vara till hjälp så som konflikthantering. Jag försökte även få in hundar och andra djur inom äldreomsorgen, men det var nästan ingen som nappade på det och ibland så skämtades det bort.

Vissa invände – naturligtvis med rätta – att det kan bli problem om människor är allergiska. Den biten är viktig att ha i åtanke om man jobbar med pälsdjur. Det har också de som äger och jobbar med hundar som läshundar, terapihundar eller vilken roll de nu har. På det här finns olika lösningar. Till exempel så håller man hundar på ett lämpligt avstånd, de flesta har nämligen inga problem såvida de inte klappar hunden. Är allergin större så kan man beroende på vad hunden ska hjälpa till med, jobba utomhus.

Problem är till för att lösas heter det och vill man använda djur i olika verksamheter så löser man också eventuella hinder. Trots mina återkommande försök så lyckades jag inte bättre än att vi tog beslut om att de verksamheter som vill kunde jobba med djur. Ytterst trist, men jag är övertygad om att det inom en femårsperiod kommer det att ha lossnat både här och i övriga landet. Titta bara på 9/11, vilka var de bästa terapeuterna där? Vidsynthet är bland det bästa vi kan utrusta oss med, för då ser vi bortom de invanda hindren och kan ta beslut som gör att vi istället för steg, tar kliv framåt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s