Argument mot dödshjälp då?

Det bara slog mig i morse att jag endast har skrivit om argument för dödshjälp, men vad har motståndarna för argument? Här är några. Det första som jag hittade gjorde mig nästan bestört, finns det verkligen politiker som skulle vilja ta livet av funktionshindrade när pengarna tryter? Det vore förfärligt i så fall, men uppenbarligen så finns den rädslan, vilket i alla fall inte jag kände till eller hade tänkt på i sammanhanget. Läs gärna texten om nej till aktiv dödshjälp på DHR:s sajt: http://dhr.se/dhr-paverkar/ideologi/nej-till-aktiv-dodshjalp

Jag kopierar in ett av styckena, och här måste jag säga att den här debatten har jag missat helt och i det som jag själv har läst så har det handlat om att hjälpa svårt sjuka och döende människor för att de ska få ett slut på ett lidande som inte upphör: ”När media uppmärksammar dödshjälp handlar det oftast om att personer med funktionsnedsättning skall ”hjälpas” genom så kallade barmhärtighetsmord trots att de inte är döende.”

Jag bifogar även en artikel skriven av några läkare och jag har den största respekten för deras oro och det är därför som det är så otroligt viktigt att verkligen tänka igenom vad det här innebär och hur en eventuell lag ska formuleras. Läs gärna artikeln, för det tar upp vad som tyvärr kan hända, men som naturligtvis inte får hända. http://www.claphaminstitutet.se/dodshjalp/sag-nej-till-sluttande-planet/ Frågan är absolut inte utagerad och i en undersökning visade det sig att 73 procent av de svenska medborgarna vill ha ett införande av dödshjälp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s