Politisk vilde i riksdagen

Sverigedemokraterna får tillskott i sin riksdagsgrupp samtidigt som Moderaterna försvagas. Det är kontentan av dagens avslöjande då Jimmie Åkesson berättade att en moderat riksdagsman har gått med i SD istället. Det avhoppet kan man självklart tycka vad man vill om, men jag själv beklagar det och ännu mer så beklagar jag valet av nytt parti. Jag både kan och inte kan förstå det. De andra partierna har skött migrationspolitiken på ett beklagansvärt sätt, men flera har ändå börjat vakna och därför så begriper jag inte valet som Patrick Reslow har gjort.

Alla är fria att välja om och var de ska engagera sig, men att sitta som vildar är något som inte borde vara möjligt. En av hans partikamrater i Haninge sa för ett par år sedan att det borde förbjudas. Det var något som jag själv drev när jag var politiker och jag försökte få med mig alla partier i Stockholms län, men det var totalt dödfött. Alla ville hålla den dörren öppen.

Nu går ändå bland annat Anna Kinberg Batra ut och fördömer det han gör och jag kan inte annat än att hålla med. Även om mandatet är personligt så är det genom partiet, alltså Moderaterna, som Reslow har blivit vald. Han säger själv att många väljare har lämnat M och vill se en annan politik som han nu kan driva, men det kan lika gärna vara så att de som har röstat på honom och/eller Moderaterna vill se något annat än det kan nu kommer att göra. Nu har M ett bra läge att lyfta den fråga som tidigare inte varit intressant: Förbjud politiska vildar i alla politiska församlingar.

 

2 tankar på “Politisk vilde i riksdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s