Mer om ”vildarna”

I dag publicerades en debattartikel av mig i Dagens Samhälles webbtidning och den handlar om politiska vildar. Det var en utveckling av det som jag skrev om i bloggen förra veckan. https://www.dagenssamhalle.se/debatt/forbjud-vildar-i-alla-politiska-forsamlingar-17268 Jag vet att saker sällan är så enkelt som att bara förbjuda då mandaten är personliga, men jag anser ändå att det vore det bästa. Alldeles för många politiker lämnar sina partier och sitter kvar. Ibland blir det till och med så illa så att styren ändras. Det är inte försvarbart.

Riksdagen har nu fått sin tredje politiska vilde och ute i landet i våra lokala och regionala fullmäktigen så finns det väldigt många vildar. Den senaste siffran som jag har sett från våra kommunfullmäktige är 148 personer som har lämnat sina partier men trots detta stannar på sina mandat. Siffran är från i höstas, så det är säkerligen fler nu. Dessutom så har vi alla våra landstingsfullmäktige, så det är totalt blir det väldigt många.

Givetsvis så finns det exempel på när politiker lämnar sitt parti på grund av att det faktiskt tar en annan riktning än tidigare, eller ändrar sin politik så att man inte känner sig hemma längre. Då går det naturligtvis att försvara sitt beslut och i viss mån få respekt för det. Men på totalen så handlar det ofta om annat och därför så är vildarna ett gissel. Det är alltså bättre att förbjuda dem än att de som nu ställer till med den oreda som de faktiskt gör.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s