Väljer du ditt umgänge utifrån var de står politiskt?

Ungefär så ställdes en fråga i ett av de debattforum som jag är med i på facebook. Det är en intressant fråga, för även om de flesta av oss säkerligen inte gör det, så finns det ju tyvärr människor som väljer eller väljer bort potentiella vänner för att de har ”fel åsikter”. Naturligtvis så finns det åsikter som man reagerar mer på än andra och det finns åsikter som man tycker är helt uppåt väggarna. Men att välja bort en god vän på grund av detta? Absolut inte säger jag. Då ska det verkligen vara en person med extrema åsikter.

Jag vet, utan att ens fråga, att vissa av min familj och mina vänner och bekanta befinner sig väääldigt långt från mig själv politiskt. Stör det mig? Inte för fem öre. En sanning med modifikation kanske, för det beror ju på vad det handlar om så klart, men om man nu inte har vänner som är nazister eller bokstavskommuniater, så bör vi vara toleranta. Alla är dock inte det.

Nu behöver man inte ens prata om politik ifall det blir otrevligt, men det är ju svårt ibland ändå eftersom vi alla har våra värderingar och synpunkter om saker och vill man inte bara prata om ytligheter så märks ju sådant förr eller senare i alla fall. Om det blir ett problem eller ej beror ju på hur vi hanterar saken, men tillåter vi oss att tycka olika så kan det i stället bli utvecklande diskussioner. Är man öppensinnad så kan man för övrigt lära sig ett och annat. Vi vill ju själva ha rätt till våra åsikter, då är det väl rimligt att andra också får ha det, utan att bli ratade av oss.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s