Partiledartal Almedalen

Två tal har det varit än så länge, först ut i Almedalen var Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och sedan var det Liberalernas Jan Björklunds tur. Det känns som att jag borde avsluta mina kommentarer om Järvaveckan innan jag skriver om Almedalen, men jag hafr faktiskt inte lyckats lyssna på alla talen där då äppeltv:n har raderat dem och någon inte fanns på youtude heller. Men hur som helst så hörde jag de flesta och tyckte att partiledarna gjorde bra ifrån sig. Samma sak nu, även om det var en del upprepningar, vilket känns som att se en repris av något, speciellt Björklund om sin uppväxt.

Men bortsett från det så var hans kommentarer om att alla ska ha en chans bra och så är det ju faktiskt här i Sverige; skolan är fri för alla och vi har alla samma demokratiska rättigheter. Däremot så kan hindren på vägen för att nå våra mål vara olika stora. Bakrund och personlighet spelar roll, men möjligheterna finns där faktiskt.

Vänsterpartiet presenterade en ny idé: Alla vårdcentraler ska vara dygnet runtöppna. Skulle det fungera så är det ju lysande. Många människor får åka till akuten på obekväma tider vilket dessutom tar resurser från riktigt sjuka som söker sig dit. De flesta har dessutom närmare till vårcentralen än lasarettet. Men sedan så fanns det ju en del som det är svårt att köpa från Vänstern, då deras grundmurade ideologi ofta går före förnuft. Det ska hur som helst bli spännande att lyssna även till övriga partiledare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s