Almedalens värde

Jag känner att jag måste utveckla det här med Almedalsveckan lite mer. Jag har ju själv deltagit några gånger och då sugit i mig så mycket som möjligt och jag talar inte om rosévin, utan om kunskap. Vill man – precis som jag tidigare har sagt – få valuta för skattepengarna, så är Almedalen det perfekta stället. Trots detta så spyr människor ur sig galla över hur negativt och dyrt det är och att det är bortkastade skattepengar för politiker och tjänstemän att åka dit. Men här pågår många debatter och seminarier där företrädare för politik, föreningar och företag träffas. Det är allt från lokala biodlare till Livsmedelsverket, Humanisterna och regeringsföreträdare som finns på plats och nätverkar och diskuterar och skaffar ny kunskap.

I går i programmet Opinion så undrade programledaren om det verkligen var sunt att media minglar och till och med roar sig med den politiska eliten. Den frågan är berättigad, men jag har inte kunnat släppa den eftersom jag ser mer positivt än negativt med detta umgänge. Sverige är verkligen fantastiskt på det sättet, här kan alla ses och umgås. För mig är det vår demokrati i ett nötskal. Det finns inga starka motsättningar som gör att vi måste dela upp oss. En god relation förebygger också det som händer i många av världens länder.

Kanske Almedalsveckan är värt varenda öre och mycket mer om man tänker på vad det faktiskt innebär. Kanske är det värt kostnaderna då näringslivet här träffar politiker av olika kulör. Myndigheter finns på plats, kommunerna ordnar möten med för framtiden viktiga diskussioner. Unga människor kan ta del av samhällsutveckligen och både påverka och visa upp sin förening eller sitt företag. Jag tror att vi måste se lite djupare på vad den här veckan egentligen handlar om och förstå att det främst inte är festande som pågår utan annat mycket viktigare och om någon nu råkar bli bjuden på ett glas rosé, ja är det då verkligen hela världen?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s