Stefan, var är du?

Det är kris just nu, Stefan Löfven. Det är kris i Transportstyrelsen och vi vill ha ett uttalande från dig. Vad visste du, Ygeman och andra? Varför tog ingen revisorns flertaliga påpekanden på allvar trots att hon sa till generaldirektören och andra att man begår flera lagbrott? Jo, du är värd att ha semester precis som alla andra människor och jag är övertygad om att du behöver den mer än många dessutom. Men det är kris just nu, så dessvärre måste du nog ta en paus i ledigheten, du är nämligen vår statsminister och vi vanliga väljare är oroliga och vill veta vad som egentligen pågår.

På tisdag ska Anders Ygeman, som är vår inrikesminister, komma till justiteutskottet för att berätta vad han vet och vad han har vetat. Kommentarer kring detta, Löfven? Till Sveriges Television svarar din pressekreterare så här på frågorna:

”Kan vi få en motivering till varför statsministern inte vill kommentera Transportstyrelsen-händelserna?

– Nej, jag har ingen kommentar, säger Löfvens pressekreterare Adriana Haxhimustafa till SVT Nyheter.

Ingår det inte i hans roll att uttala sig för allmänheten när så allvarliga anklagelser riktas mot hans ministrar?

– Jag har ingen kommentar.

Vet du när vi kan vänta oss ett uttalande?

– Nej.”

Det är naturligtvis högst anmärkningsvärt och det är självklart att alla inblandade politiker oavsett nivå måste lämna sina uppdrag om det visar sig att de har suttit på information om lagbrott eller varit en del därav. Det är alldeles uppenbart att statsminsitern sitter och funderar över hur han ska hantera situationen, för här ligger inte bara en hund begraven, utan det närmar sig nog en hel hundkyrkogård när landets högste politiker vägrar uttala sig i det här läget.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s