Vad håller regeringen på med egentligen?

Någon jävla ordning måste man väl kunna kräva? Jag vill inleda med att säga att jag har inte mycket till övers för människor som svär för jämnan och egentligen så tar det emot att svära i ett blogginlägg, men just nu är jag så arg så jag gör det ändå. Vad håller vissa av våra ministrar på med egentligen? I dag har Anders Ygeman berättat att man inte kan ta vilka frågor som helst på en kafferast. Det var därför som han inte berättade något om Transportstyrelsen för statsministern. Peter Hultqvist försvarar sig med att det inte är hans ansvar.

Man blir ju mörkrädd! Statsministern har alltså inte haft några formella möten med sina ministrar på ett par år. Det kanske borde vara något att börja med. Det är nämligen ett utmärkt tillfälle att inhämta för landet viktig information. Vad säger då detta om herrarna? Jo att ansvarskänslan är lika med noll. Är det inte mitt ansvar så skiter jag i att berätta om angelägna frågor det även om det äventyrar landets säkerhet.

Om statsministern inte bokar in några möten utan bara byter några ord i fikarummet så är även hans ansvarskänsla under all kritik och han har uppenbarligen ingen insikt om vad han har tagit på sig för uppdrag. Men, men, förtroende har han för sina ministrar. Vad är landets säkerhet jämfört med en obetald TV-licens till exempel, eller svart barnflicka, vilket har fått andra ministrar att lämna sina uppdrag? Nej, det här är inget annat än skandal och jag utgår ifrån att fler än en minister får lämna nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s