Regeringsfunderingar

Det finns visserligen mycket annat än nuvarande regeringsskandal att fundera över, men det går på något vis inte att släppa den. Ju mer som händer, ju fler frågetecken blir det, för om någon trodde att allt är i sin ordning bara för att två statsråd har fått sparken, så är det verkligen inte så. För egen del så finns det dessutom mycket som jag känner att jag inte har fått svar på.

Varför fick bara två av tre ministrar gå? Varför fick Hultqvist stanna, men inte Ygeman, när de var anklagade för precis samma sak? Varför tog bara infrastrukturminister Anna Johansson på sig skuld och ansvar, men inte de andra? Hur kan statsministern ha förtroende för de båda herrarna trots att de undanhöll graverande information från honom? Varför sa inte inrikesministern eller försvarsministern något på de månatliga mötena (säkerhetspolitiska rådet) som faktiskt hölls (även om Ygeman hävdar motsatsen och bara hänvisar till fikarummet som möjlighet att lufta det prekära)? Hur tänker Löfven nu när Morgan Johansson har tagit över; ska det tillåtas bli samma kritik mot honom för att han inte tar tryggheten på allvar, eller förväntas han att äntligen göra sig av med Eliasson? När fick egentligen Löfven kännedom om det som hände, för visst är det så att vissa saker är bara för stora för att gå och trycka på själv? Alltså så känns det nästan osannolikt att inget skulle ha dryftats till honom. Hur många av de andra statsråden eller partimedlemmarna har kännt till något? Varför tar inte statsministern allvarligare på det som har hänt?

Ja inte har vi medborgare fått svar på allt och statsministern har mer än någonsin svarat på andra frågor än dem han fått. Jag brukar tycka att Kinberg Batra är en person som ofta gör så, men nu har hon sannerligen fått konkurrens. Det är med spänning som man följer utvecklingen, för den här härvan är långt ifrån avslutad.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s