Morgan Johansson måste avsätta Eliasson

Vad trodde statsministern och hans parti, Socialdemokraterna, att de vann genom att avsätta Anders Ygeman och utse Morgan Johansson till inrikesminister? Inte kan de väl vara så naiva att de tror att det räcker att offra Ygeman och sedan så tar kritiken slut, när det största problemet med honom har varit att han vägrar göra sig av med rikspolischef Dan Eliasson? Vad jag menar är, att om Johansson tänker fortsätta hålla karlen bakom ryggen, precis som sin företrädare, så blir snart kritiken och problemen exakt de samma. Ändå så har jag känslan av att han inte alls ska avsättas, Eliasson alltså.

Även om Morgan Johansson låter Eliasson fortsätta förstöra vårt land, så kommer han naturligtvis att sitta kvar på sin ministerpost såvida han inte gör något graverande. Landets säkerhet är inte tillräckligt allvarlig, det har regeringen bevisat för oss gång på gång. Det verkar vara viktigare att ha en sosse på uppdraget än att det faktiskt sköts. Men fler och fler väljare kommer ställa krav, så om han inte vill få ett helvete på sin post så måste han avsätta Dan Eliasson.

Miljöpartiet då? Vad vet de om allt som har hänt? Varför har de inga åsikter trots att de är en del av en regeringskris? Skulle man inte ens kunna tänka sig ett försiktigt litet erkännande om att det som har hänt är ytterst allvarligt? Eller kanske de inte tycker det? Jag blir verkligen inte klok på våra ministrar och regeringspartier. Nog hade jag som många andra mina farhågor när de tog över regeringsmakten, men jag trodde ändå mer om dem än vad de har visat. Inte har det gått bra inte.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s