Sydafrikaskandal

Det händer saker i Sydafrika, minst sagt, och vart det ska sluta återstår att se. Men att det kommer att komma fram mer, det är ett som är säkert. Obehaglig korruption och falsk ryktesspridning för att skapa motsättning mellan människor rullas nu upp. http://www.2oceansvibe.com/2017/07/20/the-bbc-made-a-chilling-nine-minute-video-about-the-guptas-and-zuma Det här klippet fick jag från en bekant i Sydafrika. Hon är DA-politiker och det var tack vare henne som jag fick kännedom om det som händer.

Det fick mig att återigen fundera över hur otroligt snäv medias omvärldsrapportering är. Jag menar inte att något av det som rapporteras inte ska betättas om, men lite mer spridning vore önskvärt. Visst rapporteras det från Sydafrika då och då, men att det här inte har fått rubriker förvånar mig.

Det som pågår där nere är ytterst allvarligt och jag sökte på webben för att läsa mer, tänkte att det måste ju finnas något i vår egen media också. Jag hittade en kolumn i Aftonbladet, som gav mer kött på benen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/aVQgL/vem-ligger-bakom-budskapet-i-ditt-flode-egentligen Jag hoppas att det här följs upp och jag lovar att skriva mer så klart.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s