Ja, vem är egentligen perfekt i den politiska debatten?

Ärligt talat så börjar jag bli lite trött på den här Janouchdebatten, men i går så läste jag ett så bra inlägg av Zinat Pirzadeh, så jag delar det här på bloggen ändå. http://katerinamagasin.se/lat-den-som-ar-utan-skuld-tanda-balet/ Det tar upp mycket som är tänkvärt och bör få alla som skriker högt om hur illa Janouch har burit sig åt och gottar sig åt konsekvenserna, att hoppa ner från de höga hästarna och tänka till. Jag försvarar inte hennes tweet, vilket jag har sagt tidigare, men jag står sannerligen inte på mobbens sida heller. När mäktiga personer är med i drevet och personer ser till att hon förlorar uppdrag, då är det ta mig tusan inte sunt längre.

Många har åsikter om båda inblandade damer, själv så har jag också haft det genom åren, men de har ändå min respekt då de båda engagerar sig för det de tror på. De gör det också utan våld och de använder pennan och ordet som verktyg, precis som man ska. Därför så fördömer jag alla som ger sig på dem med hot och försöker tysta dem på det viset, eller kanske på annat sätt. Förra veckan så talade jag med en bekant om den här cirkusen och sa då att jag försvarar alla, från Vänsterpartister till Sverigedemokrater, när jag ser att de inte får yttra sig utan att andra hoppar på dem på ett sätt som nu sker. Det finns naturligtvis gränser för vad man kan yttra, men så länge som det som sägs inte kränker och skadar andra, så måste vår yttrandefrihet försvaras. Därför så gör jag det även när människor säger de mest urbota dumma saker.

Jag var under många år kommunalråd här i Huddinge, och ett av mina ansvarsområden var demokrati. Jag var engagerad i ett lokalparti, och grundaren av det startade partiet efter ett odemokratiskt beslut i kommunfullmäktige. Jag har stor respekt för det han gjorde. Demokrati och yttrandefrihet och rätten att påverka samhället är till och med en del av svensk folkhälsopolitik. När då olika företag väljer att ta ifrån dem som nyttjar rätten deras uppdrag och på så vis straffa dem, så är man med och bidrar till en utveckling där ord och åsikter tystas av rädsla för att förlora sin försörjning. Man tar också på sig rätten att själv bestämma vilka åsikter som får framföras, vem som får säga vad och vem som ska låsas fast vid skampålen. Jag avslutar med vad Jesus ska ha sagt om den otrogna kvinnan som folket ansåg skulle bli straffad med döden för sin påkomna otrohet: ”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.” Mer sa inte Jesus om den saken, men det behövdes faktiskt inte.

 

2 tankar på “Ja, vem är egentligen perfekt i den politiska debatten?

  1. Ping: Var kommer all ängslighet ifrån? | Wallenborgs politikblogg

  2. wallenborgspolitikblogg Inläggets författare

    Ingen är och det är precis som det ska vara. Om det nu funnes perfekta människor så vore de högst olämpliga på politiska uppdrag då de inte skulle kunna identifiera sig med vanliga människor.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s