Batra hade en otacksam roll

I går hände det som många länge hade velat ska ske, något som man hade på känn, men kanske ändå trodde att nja, det är ju val om ett drygt år, vågar de verkligen göra slag i saken? Men det vågade man. Moderaterna ville ha en annan ledare i nästa års valrörelse. Anna Kinberg Barta har nu avgått efter hård press inifrån. Men hon hade det inte lätt. Hon tog över i ett svårt läge. Hon har också haft att tampas med medlemmar som drar åt olka håll; vissa vill förnya sig mer än vad som sannolikt är bra, andra tillhör de gamla konservativa medlemmarna som inte alls vill gå så raskt fram.

Siffrorna har ständigt gått ner och hon har verkligen blivit synad i sömmarna. Varför lyckas hon inte vända dem uppåt igen? Säkert så har hon gjort sitt bästa och jag har gång på gång imponerats av hur hon har stått pall i hårt pressade situationer. De flesta skulle nog ha haft svårt att jobba vidare så som hon har gjort. Hon är en kämpe på många sätt.

Men oavsett ledarstil, politiska åsiker och förmågan att hålla ihop partiet, så tror jag personligen att det som verkligen har legat henne i fatet är stelheten, oförmågan att svara på frågor och att inte vara tillräckligt tydlig. Men när hon har lyckats att nå ut, så har hon varit bra. Exempelvis så fick hon beröm efter sitt Järvatal för några månader sedan. Där var hon riktigt bra. Fast det räckte inte, och det var för sent. Jag hoppas att hon hämtar sig snabbt och fortsätter att engagera sig för Moderaterna i många, många fler år. Hon är en tillgång, men sannolikt i en annan roll.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s