Vågar alla ta till sig det här angående vården och acceptera hur det ligger till?

Det händer att jag läser blogginlägg ibland och i dag fick jag ett rekommenderat till mig som jag läste och verkligen bekräftade det som man i tidningar och på annat håll kan läsa mellan raderna. Det kräver mod av dem som talar klartext och det av flera anledningar. Att bli kallad för rasist kommer naturligtvis som ett brev på posten, men det kan även få andra konsekvenser som att bli av med sitt arbete eller bli omplacerad, utstött med mera. Det här inlägget om hot i vården är skrivet av en person som har jobbat där sedan 1990. http://iotakt.se/elefanten-i-vantrummet/ Det krävs mod för att berätta sanningen, hur märkligt det än låter. Respekt för det!

Att vårdpersonal ska behöva gå omkring med överfallslarm är helt absurt. Hur har svensk vård kunnat bli så? Hur har vårt samhälle kunnat acceptera detta? Har inte chefer och sjukvårdspolitiker känt till detta? I så fall, varför har inget gjorts tidigare? I min naivitet så trodde jag att sådant här var undantag, och då ytterst få sådana, men ju mer man hör och läser, ju mer förstår man att det är vardagsmat för många landstingsanställda. Det är skamligt att det får vara så här. Problemen är sannerligen inte små och lätta, men hur mycket har egentligen gjorts? Nu ”görs” det saker, man får larm som anställd. Tänk om man hade stävjat detta från början! Visat var skåpet ska stå, att sådant här inte är acceptabelt på något sätt! Kanske polisen borde ha tillkallats redan för decennier sedan och då haft möjlighet att vidta åtgärder som förebyggt allt elände som nu pågår.

Säkert så finns det fortfarande många som vägrar se sanningen eller som av olika anledningar blundar för den. Vem gynnar det? Ja inte de stackars kvinnorna som inte kan gå till gynekologen som vuxna människor utan att få skämmas för sina män och bli behandlade som omyndiga. Inte gynnar det vårdpersonalen som får gå med en klump i magen. Det gynnar inte samhällsekonomin som blir enormt lidande. Inte heller övriga invandrare som blir dömda även om de är bra och sjysta samhällsmedborgare. De enda som det gynnar är (vänster)debattörer som av någon outgrundlig anledning vill få fler människor – läs män – att framstå som mycket, mycket sämre än vad de är. Jag hoppas att vi kan komma överens om att problem aldrig kan lösas så länge som vi inte låtsas om dem, men gör vi det så kan vi också komma tillrätta med dem. Det gäller även ovanstående.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s