Med mod, tydlighet och konsekvens så kan vi hjälpa fler människor på flykt

För några dagar sedan så skrev den moderata debattören Helena Trotzenfeldt en väldigt bra och tänkvärd artikel om flyktingpolitik. Den kanske inte följer det som vi hittills har ansett vara rätt väg att gå, men vi är många som länge har efterlyst en annan flyktingpolitik då den vi har är rent ut sagt katastrofal. Den naggar dessutom på pengar till u-länder, något som alltid drabbar dem som har det värst och bland annat gör att fler flickor återigen blir livegna. Helena Trotzenfeldt har till skillnad från många faktiskt tänkt till, både med hjärnan och hjärtat. Tyvärr så använder många, tyvärr ofta beslutsfattare endera hjärtat eller bara hjärnan. Det blir rena kaoset i ena fallet, alldeles omänskligt i det andra. http://www.aftonbladet.se/debatt/a/52jze/vi-maste-valja-ut-vilka-flyktingar-vi-tar-emot

Eftersom jag befinner mig i mitten, alltså tillhör den stora skaran (antar jag i alla fall) som anser och inser att vidöppna dörrar utan vare sig krav eller konsekvenser är ohållbart, samtidigt som det för mig är självklart att vara en del av flyktingmottagande när sådant behövs, så blir jag glad när jag ser seriösa och kreativa förslag som det här. Jag önskar även att fler som befinner sig i flyktingläger skulle få mer hjälp. Där är det verkligen ett elände för många, både när det gäller mat- och vattenbrist samt kriminalitet och annat. Vi ägnar dessa utsatta människor alldeles för lite uppmärksamhet.

Det har blivit som att det vi inte ser, det finns inte längre. När höga politiker sitter på trappan på Medborgarplatsen, anser att alla som kommer hit automatiskt ska ha motsvarande Sveriges materiella standard, utan krav dessutom, så lider många människor världen över. Men jag hör sällan en politiker säga att vi måste sänka de materiella kraven för dem som har kommit i trygghet här, så att vi inte drar undan mattan för fler av dem som faktiskt inte har möjligheten att ta sig någonstans överhuvudtaget. Att vi för övrigt ställer krav på dem som vill bo här permanent och bli svenska medborgare är inte elakt eller fult, det visar bara att Sverige är något att vara stolta över, ett land som är attraktivt och en ära att få bo och leva i. Stolthet hos oss svenskar föder, om vi gör det på rätt sätt, även stolthet hos dem som invandrar hit. Det är så det borde vara och kanske blir det på det viset en vacker dag. Trotzenfeldts idéer är en början om de anammas av våra beslutsfattare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s