Vilka regerar efter nästa riksdagsval?

Ett år är lång tid, och pratar man politik så är det i vissa avseenden en evighet så till vida att det är stört omöjligt att sia om framtiden. Ja lite går det så klart, men sedan så kommer den där skandalen, eller också så tar man fel beslut eller gör ett olyckligt utspel. Kanske förlorar man en viktig medlem som är en av partiets profiler, eller så klantar sig någon och måste lämna. Dessutom så kan nya stora frågor dyka upp som endera gynnar eller missgynnar olika partier. Hur väljarna resonerar är också knepigt att veta många gånger. Otroheten är stor och man hoppar hit och dit, även mellan blockgränserna ibland. Så, hur ska man ha en aning om hur vår nästa regering kommer att se ut? Veta kan man alltså inte, men gissa är alltid skoj och själv så har jag funderat kring det här de senaste dagarna. Säkert så får jag erkänna att jag hade fel om ett år, för jag kanske är totalt ute och cyklar, men jag ska i alla fall göra en så bra gissning som det går.

För det första så tror jag att vi kommer att få ett nionde riksdagsparti efter valet i september nästa år. Och nej, det är inte Feministiskt initiativ som jag syftar på. För övrigt så är även min förhoppning att de aldrig kommer in i riksdagen. Men det parti som jag tror kommer att ta plats är Medborgerlig Samling och jag tror även att det kan bli ett fräscht tillskott och att de kan ruska om de gamla partierna lite då de uppenbarligen har lutat sig tillbaka alldeles för mycket. Men kommer då denna uppstickare att få någon makt? Ja, jag håller det för mycket troligt att de kommer att ingå i vår nästa regering.

Vilka ska då utöver MED ingå i en regering? Jag gissar på att det blir alliansen och nykomlingen som styr i nästa mandatperiod. Det blir dock i minoritet, men en stark sådan. Ja hyfsad stark i alla fall, speciellt jämfört med dagens regering. F! då, kommer de någonsin in i riksdagen? Nej, jag tror inte det. Jag ser heller inget problem med att de inte gör det, för dagens politiska partier förstår att jämställdhetsarbetet är en självklarhet. De förstår också i de flesta fall att den måste drivas med sunt förnuft och där litar jag inte en sakund på F!. KD blir kvar, men nätt och jämnt. MP blir också kvar, men som en spillra av sig själv och med liten marginal. Den som lever får se.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s