Vadan denna kovändning Eliasson?

Eller är det jag som är totalt okunnig om vad vår rikspolischef har drivit och uttalat sig om under sina år på posten? Så kan det vara, men då är han rackarns bra på att dölja sitt egentliga budskap, för jag är sannerligen inte ensam om att reagera efter uttalandet om den knivattackerade polisen. Han har varit tyst till att börja med, ja Eliasson alltså, men nu går han ut och fördömer och menar att åtgärder ska vidtas, att poliser som attackeras inte ska stå ensamma och så vidare. Med andra ord alltså vad de flesta av oss anser och mer eller mindre högljutt också har framfört. Därför så blir jag väldigt konfunderad över det som nu händer. Varför?

Jo jag blir det av följande anledningar: Polis efter polis säger upp sig, något som har pågått under en lång tid. Svenska folket har länge uttalat missnöje mot Dan Eliasson. Flera riksdagsledamöter har försöt få honom avsatt. Kritiken internt inom polisen är enorm. Han har sett hur kriminaliteten eskalerat, men ändå inte tagit i med de hårdhandskar som behövs. Han har inte repekterat det polisen gör och sett till att de har fått det stöd som flera har begärt. Han har riskerat tafsande och våldtäkter på kvinnor genom att dela ut armband med uppmaningen att låta bli till killar och män som ofredar dem (med det goda minnet att de flesta inte ens kan läsa och förstå det som står på armbanden). Ja, listan kan göras lång, men jag tror att budskapet har gått fram.

Kommentarerna på webben är inte nådiga. ”Den mannen provocerar! Så dags att ta tag i det nu efter flera års kris inom polisen som han vägrat ta ansvar för.” ”Du måste ju även tänka på att pojken är ett offer kära Rikspolischef!” ”Rikspolischefen är ”oerhört upprörd”… på sig själv då eller?🤔” ”Det ÄR DU som är rikspolischef!! 😡😡😡😡😡😡” Många är grövre och illa formulerade, så jag nöjer mig med några mer sansade kommentarer, men de flesta gå i den här andan och jag kan inte annat än att hålla med. Det är för övrigt en skandal att Stefan Löfven fortsätter uttala sitt förtroende för honom. Och Morgan Johansson då? Ja inte blev det någon större skillnad när han tog över; han verkat också anse att det är rätt man på rätt plats.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s