Exakt ett år kvar till nästa val!

För några dagar sedan så skrev jag om vilka jag trodde skulle regera efter nästa riksdagsval. Min gissning var alliansen tillsammans med Medborgerlig samling. Det kan utan tvekan bli något helt annat och den politiska kartan känns som att den rör på sig mer än någonsin. Det är med andra ord vansinnigt spännande. Media uppmärksammar så klart den här dagen och det är roligt att läsa alla kommentarer från människor inne på nätet. Jag gillar att vi alla har möjlighet att komma till tals. Att få se saker från annat håll än vårt eget är bara nyttigt, sedan så är det synd att vissa har så svårt för hövlighet.

I en kommentar så trodde någon att L och KD skulle åka ut ur riksdagen. Risken finns, men jag tror inte att någon av dem gör det. Liberalerna kommer in för egen maskin, KD får i vanlig ordning stödröster. Men båda partierna har det riktigt kämpigt. Allas vår Marcus Oscarsson har i ett inlägg i dag skrivit att han ser F! som ett framtida riksdagsparti. De har stor chans med tanke på sina stigande siffror sedan valet, men jag är ändå inte övertygad. Medborgerlig samling nämner han inte alls, risken är att många experter och andra debattörer missbedömer deras kraft. Jag tror att de kommer att gå stort fram på alla politiska nivåer.

SD då? Det är svårt att veta vart de tar vägen, det är nämligen helt upp till de andra partierna, oavsett var de befinner sig i dessa frågor. Men så länge debatten om invandring inte kan föras på ett vettigt sätt så kommer endast SD att vinna på det, vilket inte är bra. MP då? Det är verkligen ett parti i kris, men de hänger kvar, det är jag övertygad om. M har det också tufft men blir självklart också kvar, och med ökat stöd jämfört med i dag. C tror jag backar något från dagens siffror och V håller sig ungefär där de befinner sig. Den som lever får se!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s