Men Morgan Johansson?!

Varför gör du inte mer och varför gör du inte annorlunda nu när du har fått chansen? Vi medborgare som trodde att det skulle bli bättre med en ny minister, ja åtminstone så hoppades vi det. Nej, inte blev det någon större skillnad med Morgan i stället för Anders, just ingen alls känns det som. Morgan Johansson menar att det behövs fler poliser, så det ska man se till att vi får, men det sa ju Anders Ygaman också. Inget nytt där alltså. Sedan så sa Ygeman för all del även att det var att ta till överord att påstå att polisbristen är akut. Hur den slutsatsen drogs i somras undrar man ju. Den är ju så akut så det inte finns några ord för den. Det är i alla fall min syn på saken och jag har känslan av att den delas av majoriteten av vår befolkning. Ygemans värld måste vara ganska behaglig. Tänk om alla kunde slå ifrån sig oron så enkelt. I och för sig, varför hetsa upp sig för saker som sannolikt inte kommer att drabba en? Dock så kan det bli katastrof om man råkar ut för något, det bör en ansvarig minister tänka på.

Men för att återgå till regeringens satsningar på att utbilda fler poliser; räcker verkligen detta? Nej så klart inte. Skulle inte regeringen med numera Johansson i spetsen när det gäller inrikesfrågorna fundera mer än vad de gör över varför så många poliser har sagt upp sig och hur de ska locka dem tillbaka? Jo naturligtvis. Borde de inte göra det enda rätta och äntligen sparka Dan Eliasson som inte har stöd på många fler håll än inom det socialdemokratiska partiet? Jo men självklart. Varför görs då inte detta? Det kan man sannerligen undra.

Det är klart att den största anledningen till att Eliasson sitter kvar är att han är socialdemokrat. Sedan så finns det självklart annat när det gäller varför inte större krav har ställts på honom. Man har helt enkelt inte velat erkänna hur illa det är och att man sedan inte har klarat av situationen. Jag vill ändå tro att man förstår och att det helt enkelt har blivit fel, för inte kan de väl vara så blinda för det som pågår och vad de borde ha gjort? Eller kan de det? Kan de precis som Ygeman verkligen tro att det inte är så akut? Är man så rädd för att tappa ansiktet så att man hellre ser på när polis efter polis lämnar yrket? Betalar man hellre dyra utbildningar och skjuter problemen framför sig ytterligare flera år? Ja uppenbarligen. Personligen så har jag givit upp när det gäller den här regeringen. Det räcker inte med mord efter mord för att de ska vakna. Den ignoransen borde också klassas som kriminellt beteende.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s