Ny partiledare för Moderaterna

Tack Anna Kinberg Batra och grattis Ulf Kristersson. I dag har den senare fått förtroendet att leda Moderaterna genom nästa val. Jag hoppas att det går bra och att vi återigen får en Moderat statsminister. Jag tror att det är vad Sverige behöver och jag tror att han är någon som både kan ta partiet genom en valrörelse och sedan vara den som sitter vid rodret i en ny regering. Samtidigt så beklagar jag den press som hans företrädare blev utsatt för. Anna Kinberg Batras avgångstal var förresten både bra och positivt och hon kändes mer avslappnad än på länge. Kristersson verkade nöjd och entusiastisk. Men han kommer in i ett tufft läge.

Moderaterna har verkligen en del att leva upp till framöver. De värderingar som man nu vill se och de straff som man vill skräpa borde ha tagits upp på agendan för länge sedan. Man har varit flat och inte vågat göra det man borde. Därför så gäller det att visa att man menar allvar och att man verkligen vill och kan ta ansvar. Jag är övertygad om att partiet har förmågan, men det gäller att den nye partiledaren också har den, men framför allt viljan att visa detta. Gör han inte det, så kommer siffrorna sjunka ytterligare.

Moderaterna är precis som många andra partier ett gammalt parti och har funnits i dryga hundra år. Förnyelse då och då är nödvändigt och man har lyckats ganska bra. Jag hoppas att man fortsätter så men att förnyelsen alltid sker med partiets grundvärderingar som stöd så att väljarna känner igen sig. Självklart så måste även dessa modifieras med tidens gång, men när inte ens medlemmar känner sig hemma längre så har något gått snett. Jag önskar partiet och nye partiledaren lycka till och ser fram emot ett intressant valår.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s