Kan det bli sjätte gången gillt?

Skam den som ger sig! Jag har sedan i maj skrivit till regeringen och som medborgare utgått ifrån att jag skulle få svar på några få och enkla frågor. Visst kan det hända att mejl missas eller att tekniken slarvar bort saker, men när man har skrivit fem gånger och inte fått svar så lutar det faktist åt ignorans och inget annat. Jo förresten, en gång har jag fått svar, men inte på mina frågor, utan blev endast upplyst om att regeringen tar vilka beslut som den vill i det här fallet. Självklart, men jag var nyfiken på varför och förklarade även min syn på saken och varför jag undrade.

Vad det handlar om är att SD och V som tillsammans har nästan 20 procent av väljarstödet inte fick delta i regeringens diskussioner om terrorism. Mina frågor var följande: ”Hur har regeringen kommit fram till att bästa sättet att hantera denna så viktiga fråga är att inte alla medborgares representanter får delta? Är det verkligen försvarbart att de utesluts? Och är det det bästa för vår säkerhet?” Dessa frågor har jag skickat till följande ministrar: Anders Ygeman, Stefan Löfven och Morgan Johansson. Så hur går jag vidare? Riksdagsgruppens gruppledare kanske? Men det går ju inte eftersom det numera är Ygeman själv.

Jag kommer därför att kontakta någon av socialdemokraterna utanför regeringen, men en ledamot i riksdagen. Det måste ju gå att få ett svar på några frågor. Jag har aldrig varit med om att politiker har som policy att inte svara på mejl. Tvärtom så brukar det höra till god ton att man ska göra så, speciellt då det är oss väljare och övriga medborgare som man företräder. Det heter inte folkvald av ingen anledning alls. Det är något att ha respekt för och förtroendet för politiker är inte alltid det största, så att ignorera frågor hjälper inte till att förbättra det direkt. Nu är det bara att vänta och se vad som händer, den sjätte gången i ordningen allså.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s