Tjoho vad mycket pengar vi har!

Exakt hur mycket som ligger och skvalpar framgick inte i söndagens partiledardebatt i Agenda, men resurser finns det tydligen, massor av resurser. (Äntligen har jag hunnit titta på hela debatten och kan naturligtvis inte låta bli att blogga om den.) Nu så måste ju så klart några citat återges, de som bekräftar den outsinliga resursbanken som riksdagspartierna tycks ha gömt någonstans i riksdagshuset. ”Vi måste skjuta till mer reurser”, ”vi skjuter till mer resurser”, ”därför så måste mer resurser skjutas till”, ”vi skjuter till mer resurser än er” och så vidare i samma stil. Miljonerna och miljarderna haglade under kvällen. Sverige är verkligen fantastiskt, här finns resurser i överflöd. Jag vet detta eftersom ingen talade om att någon annan skulle bli lidande när de framförde sina satsningar. Neddragningar på annat håll verkade inte vara aktuellt. Underbart!

Eller inte… Nej, så klart inte… Därför så vore det ärligare om alla talade om vad de vill dra ner på eller effektivisera. Det finns säkerligen mycket som skulle frisätta pengar genom en djupdykning för att se om det slösas eller läggs pengar på fel saker. Det finns alltid sådant som kostar fast det inte borde. Det är lätt att saker bara rullar på eller att samhällsförändringar gör att kostnader skenar där de inte borde. På totalen så behövs det dock mer pengar. Om skolan får fler elever så kostar det naturligtvis. Inte desto viktigare att verksamheter ses över och fler prioriteringar görs eftersom de där resurserna egentligen inte finns i den omfattning som man ger intryck av.

Annars då? Senast in i gänget av partiledare var Ulf Kristersson och det märks att han är gammal politiker, för han kändes inte obekväm i sin nya roll och han hade lika lätt att uttrycka sig som de andra. Det är bra, för Moderaterna har inte tid med någon smekmånad. Debatten i övrigt? Sansad skulle jag vilja säga, men med lite känsloyttringar här och var. En hel del konfrontationer, men sansade sådana precis som det brukar vara i svensk politik. Men något som jag inte förstår poängen med är de där tvåpartiledarduellerna som SVT har infört. De ger i alla fall inte mig speciellt mycket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s