Politiker som vill att andra lovar saker

Jo men lite så var det till och från i söndagens partiledardebatt, en debatt som jag inte riktigt kan släppa ännu. Även om det har funnits roligare och intressantare debatter, så var den tillräckligt intressant för att jag skulle se hela. Man vill ju veta vad som sägs, även sista halvtimmen. Även om det gick en del tid till oväsentligheter så fick man en hyfsad bild av vad de tyckte i flera frågor. Däremot så har jag mycket svårt för det där med att avkräva andra partier löften.

Lovar du väljarna att… Kan du lova det efter nästa val? Ska vi ta i hand på det? Garanterar du att du inte kommer att… I den här stilen gick vissa på ett antal gånger. Det är så tramsigt, för det ger verkligen ingenting till tittarna. Alla vet att frågan för det första är tillvrängd så att den inte går att svara ja eller nej på eller att det ligger mer bakom och att ingen kan svara eftersom relevant fakta inte finns med, så svarar man så blir det på något annat.

Eftrrsom jag har varit politiker så vet jag hur lätt det är att man i stället för att bara föra fram sin egen politik, gärna kommenterar andras när man får chansen. Ändå så önskar jag verkligen att alla tänkte mer på det här och minimerade tiden som tas till att tala om vad andra har gjort för fel. Det kommer ändå att framgå om man talar om vad som är rätt och bra och att det är detta som man själv vill göra. När vi gruppledare fick göra våra inledningsanföranden i kommunfullmäktige i mål- och budgetärendena, så minns jag att jag sa så lite som möjligt om andra partier, just för att ge mer tid till min egen politik, men faktiskt även för att minimera uppmärksamheten på dem. Jag tror även att det är av större intresse för lyssnarna om de vet att det är vad man vill som framförs först och främst. Men det kommer att bli många chanser till förbättring då vi har val nästa år och det blir många debatter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s