Tänk om regeringen äntligen tar sitt förnuft tillfånga

Inte för att jag tror det en sekund, men efter de två ytterst allvarliga och obegagliga händelserna nu i helgen mot polis och polishus, så borde de göra det. Men med tanke på allt som har hänt de senaste åren med mer grovt våld gäng emellan, men också ofta mot oskyldiga, och hot och våld mot blåljus, mord mellan kriminella grupperingar, provokationer mot polisen med mera så önskar man att de förtroendevalda skulle bry sig mer. Många gör det, men Morgan Johansson gör det inte. När han tog över efter Ygeman så hade jag trots allt ett litet, litet hopp om att han skulle visa framfötterna och sätta ner foten, men ack så fel jag hade.

Förutom ilska emot flatheten så känner jag, precis som de flesta andra normalt funtade människor, en oro och rädsla inför vart det ska sluta. Vi lever i en otrygg tillvaro, det är bara att konstatera. Det är alldeles uppenbart att kriminella element nu testar hur långt de kan gå. Det känns nästan som en lek från deras sida och att de njuter av att få sitt övertag bekräftat. Utöver de senaste händelserna så kopierar jag här in text från svt.se där man visar andra allvarliga händelser. Inte för att dessa kommer att påverka dagens regering, men vi får förhoppningsvis snart en ny som tar oss medborgares säkerhet på allvar.

3 februari 2014
Någon placerar en sprängladdning vid Rättscentrum i Malmö. Den kraftiga detonationen skadar fasaden och fönster på byggnaden, som inrymmer bland annat polishus, tingsrätt och åklagarkammare. Ingen människa skadas.
30 november 2014
Strax före midnatt exploderar en sprängladdning som placerats vid Rättscentrum. Detonationen orsakar stora skador på entrén och byggnadens fasad. Ingen människa skadas allvarligt.
21 augusti 2015
Efter att en polispatrull gjort en fordonskontroll i Tumba attackeras poliserna med stenar. Situationen trappas upp och fler poliser kallas till området. Eld anläggs vid polisstationen och en handgranat kastas mot en polisbuss i vilken det finns fyra poliser.
1 januari 2017
I Katrineholm kastas vid tolvslaget en misstänkt handgranat mot polisstationen. Entrédörren, flera fönster och tre bilar på gatan utanför skadas. Även en fastighet mitt emot polishuset får skador.
6 februari 2017
Natten till den 6 februari exploderar en polischefs bil som står parkerad vid hans bostad i en kommun norr om Stockholm. Ingen skadas och polisen och hans familj förs i säkerhet. Polischefen har bland annat haft ledande befattningar i kampen mot gängkriminalitet.
13 augusti 2017
En explosion inträffar vid polishuset i Hallstahammar klockan 01.20. Det finns inga poliser i lokalen vid detonationen och ingen annan människa skadades heller.
18 oktober 2017
En sprängladdning detonerar vid entrén till polishuset i Helsingborg. Ingen skadas i explosionen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s