Grattis Ulf Kristersson och Moderaterna!

Jag var en av dem som var kritiska till att byta partiledare bara ett år innan nästa val. Jag var även en av alla som ville ha en mer känd politiker som tog över, även om Kristersson inte var någon nykomling. Vidare så är jag en av dem som anser att man faktiskt ska ha en partiledare med tidigare politisk erfarenhet, till skillnad mot vår statsminster. Så blev det. Kanske är just en av Löfvens nackdelar just hans oerfarenhet. Därför så säger jag grattis till Ulf Kristersson som gjorde sin andra partiledardebatt i går och utses som vinnaren.

Jag såg hela partiledardebatten då alla partiledare deltog i Agenda nyligen, och början av debatten i går och det som slog mig direkt var Kristerssons lugn. Det ger ett förtroendeingivande intryck och man lyssnar på och kommer ihåg det han säger. Det tycker jag för all del gäller de flesta andra också mer eller mindre, vi svenskar har ju ett annat debattklimat än många andra länders politiker. Flera av de andra hetsar dock upp sig ganska snabbt, även om de inte förlorar fattningen eller höjer rösten allt för mycket. För egen del så ser jag gärna Ulf Kristersson som ny statsminister. Jag tror att han skulle passa utmärkt.

Det är för övrigt roligt med alla debatter eftersom partiledarna är så olika. Sedan så kan man så klart ha åsikter om ifall det är bra med hela åtta partier i riksdagen. Man kan ju tycka att det skulle räcka med några färre. Så var det för all del förr, men trots antalet så kommer det ändå nya utmanare. På tur som vill in i höst är Feministiskt initiativ och Medborgerlig Samling. Det ska bli spännande att se hur det går för dem. De kan lyckas, för det verkar alltid finnas ett visst sug efter något nytt. Den som lever får se.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s