Sjunde gången gillt då?

Det är något som är skumt här, för den fråga som jag i slutet av maj skickade till regeringen vägrar de att besvara. Det är inte alls något märkligt och har du inte läst mina inlägg tidigare, eller bara glömt bort vad jag skrev, så kommer här en uppdatering. Det gäller de samtal om terrorism som regeringen bjöd in till i våras. Efter att fem gånger ha försökt få svar från endera inrikesministern eller statsministern, så vände jag mig till en av Socialdemokraternas riksdagsledamöter, men hon ville inte heller tala om den här saken. Vad är det som är så känsligt? Så här skrev jag i alla fall, alltså inget konstigt som jag själv ser det:

God dag,

Jag mejlar till dig som ansvarig minister gällande de samtal som förs om terrorism. Två av åtta riksdagspartier, alltså Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, deltar inte i dessa då de inte är inbjudna. Hur har regeringen kommit fram till att bästa sättet att hantera denna så viktiga fråga är att inte alla medborgares representanter får delta?

I det senaste riksdagsvalet så fick ovanstående partier i princip 20 procent av rösterna. Är det verkligen försvarbart att de utesluts? Och är det det bästa för vår säkerhet? Personligen så tror jag att det i en sådan här situation är bättre att ha alla med sig än vissa emot sig.

V och SD är partier på ytterkanterna och även om jag personligen aldrig skulle ge dem min röst, så är de demoratiskt valda och i det här fallet så är i alla fall min övertygelse att det bästa sättet att hantera det ytterst obehagliga som händer i samhället är att alla partier deltar för att måna om vår säkerhet.

Hälsningar Katharina Wallenborg

Sjätte gången som jag mejlade så skrev jag till en ledamot i justitieutskottet. Nu gör jag ett nytt försök till nästa ledamot. Jag struntar i att skriva att jag har skickat sex gånger tidigare. Kanske det blir ett svar då. Jag hoppas att kunna lägga ut det här snart.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s