Självklart så inkulderas alla kvinnor i #metoo

Du behöver inte oroa dig, Kasif Virk, alla kvinnor inkluderas. Det vet ju du också egentligen. Ändå så försöker du utnyttja den allvarliga debatten i eget syfte. https://www.expressen.se/debatt/metoo-bor-aven-rymma-kvinnorna-som-bar-sloja/ Men vi är många som ser igenom det du skriver i ditt debattinlägg, så jag tror att det blev ganska kontraproduktivt. Många av de kvinnor som det talas om i debattartikeln vågar inte annat än att skyla sig. De vill inte bli ansatta av sedlighetspolisen där de bor, eller inte anses värda att gifta sig med eller ännu värre saker. Det handlar inte om sexuella ofredanden, utan ett tvång med hemska påföljder som de inte kan undgå i många fall.

Jag hoppas innerligt att detta blir en av ytterst få inlägg som försöker ta chansen att styra över kvinnor och utnyttja #metoo. Vi såg ett annat exempel för ett tag sedan och då från Claphaminstitutet, en kristen tankesmejda och det är lika sorgligt det. https://www.expressen.se/debatt/den-fria-sexualiteten-har-allvarliga-baksidor/  Det kan givetvis vara en slump, men nu råkar det vara två män som har skrivit dessa inlägg och som kvinna så känner jag mig inte alls bekväm med dem.

Virk skriver följande: ”För mig symboliserar den hijabbärande kvinnan en mycket stark individ. Hon vet om att det plagg som hon bär kan utsätta henne för kränkningar, svårigheter med att få arbete och social stigmatisering. Hon känner till den starkt laddade diskursen om hijabens ”förtryckande natur”. Men ändå väljer hon att följa sin religiösa övertygelse, hellre än att ge vika för samhällets förväntningar.” Så är det säkerligen i många fall, att det handlar om starka kvinnor, men gäller det de flesta? Om man väljer arbetslöshet eller risk för olika kränkningar, handlar det inte då om att man inte ”får” ta den av sig? Man vågar helt enkelt inte. Det finns en hel del att reflektera över här, men blanda inte in #metoo om syftet är att uppmuntra kvinnor att skyla sig, och återigen: alla kvinnor är en del av debatten om de själva vill.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s