Kan man vara mindre än hundra procent människa?

Nej, självklart inte. Fast vissa tycks tro det, i alla fall Sverigedemokraternas Martin Strid. Han menade på att muslimer inte är hundra procent människor, en del till och med väldigt långt ifrån. Han har blivit fördömd av partistyrelsen och även skickats hem från landsdagarna. Det är bra att partiet markerar, men nog är det väl typiskt att det så ofta poppar upp sådana här omdömeslösa politiker i just SD? Det finns inte ett riksdagsparti som inte har förtroendevalda som inte har sagt häpnadsväckande saker, men utan att ha någon statistik så vågar jag påstå att det händer oftare här än annars.

Martin Strid och andra politiker – men även alla andra – har naturligtvis rätt till sina åsikter och man ska självklart inte lägga munkavel på människor, det ger oss bara ett odemokratiskt och inskränkt samhälle, men att alla inte skulle vara hundra procent människor, sådant kan man givetsvis inte acceptera. Det är en kränkning.

Varför är det så svårt för vissa att låta bli att göra personliga påhopp? För mig så är det obegripligt. Vill man få fram sitt budskap så framför man det sakligt och inte så som Strid. Jag undrar för övrigt om han förstår vad han har sagt. Har han det och ändå gör så här så är det skrämmande. Det kanske är lätt att tänka att det bara var ett klumpigt sätt att uttrycka sig, men innebörden är mer är bara ett plumpt sätt att föra fram sina åsikter. Men, som alltid så försöker jag se saker positivt, och förhoppningsvis så bidrar detta till att fler tänker sig för framöver. Alldeles för många människor kränker sina medmänniskor både i tal och skrift. Sådant ska aldrig accepteras.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s