29 miljoner kvinnor

Så många amerikanskor var det som röstade på Donald Trump förra året. Det är som att tre gånger Sveriges befolkning till antalet skulle ha stöttat honom. Säkert så finns det en och annan även här som inte bryr sig om sådant som ”Grab them by the pussy”, nedlåtande kommentarer om kvinnors utseende eller sätt att vara och hans inkompetens. Jag vill så klart inte tro det, men nog skulle han ha fått en och annan röst här med, men inte så många procentuellt sett som i USA, där 42 procent av kvinnorna röstade på honom. Man tar sig för pannan! Han tycks komma undan med allt, oavsett hur plump han är när det gäller hans attityd mot kvinnor. Lägg där till alla andra grodor som har hoppat ut ur munnen på honom.

Utöver detta så är han dåligt påläst, har svårt att uttrycka sig och han har ofta ett tråkigt sätt rent allmänt emot omgivningen. Någon politisk erfarenhet hade han inte heller, så det var verkligen som att köpa grisen i säcken, och det visade sig att det blev ett dåligt köp, minst sagt. Ändå så finns det många amerikaner som fortsätter att stötta honom och gärna vill ha det till att han är missuppfattad med mera när andra kritiserar honom.

Nästa år är det val i Sverige och jag hoppas innerligt att ingen pajas dyker upp och med lögner och populism tar sig till makten och blir statsminister. Nu tror jag visserligen att vi är mer bildade än att välja fram en sådan företrädare, men missnöje ska aldrig tas lätt på, även om en man med Trumps kvinnosyn skulle aldrig kunna ta sig lika långt här. Men, att han lyckades berodde på uppgivenhet och en känsla av att inte bli sedd och lyssnad på. Vissa går naturligtvis aldrig att göra nöjda, för de är helt enkelt inte mottagliga för sakliga argument, men alla andra, alltså majoriteten av väljarna, lyssnar på vad som verkligen sägs och följer debatten och tar till sig av det politikerna säger. De vill ha seriösa företrädare. I Sverige har vi inte någon Donald Trump, men vi har tyvärr politiker som inte lyssnar tillräckligt. Jag hoppas att de som borde lyssna mer tänker till och att vi slipper stå i en situation efter nästa val där någon får makt på grund av missnöje med konkurrerande partier. Trump kom nämligen till makten på grund av vad företrädarna (inte) hade gjort, och inte för att han själv var förträfflig på något vis. Men han var tillräckligt smart för att förstå vad som tilltalade väljarna.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s