”Acceptera aldrig att din frihet begränsas. Lagen är på din sida. Hela samhället är på din sida”.

Så sa i dag statsminister Stefan Löfven i sitt jultal och riktade orden till oss flickor och kvinnor i Sverige. Jag tvivlar inte en sekund på att han menar vad han säger, eller att han blir lika förtvivlad som oss andra över sexuella övergrepp. Utan att känna honom så tror jag dessutom att han är en kärleksfull äkta man. Ändå så har det blivit så fel. Kvinnors trygghet offras hela tiden för att makthavare och andra som är med i samhällsdebatten inte vill se vad som händer med Sverige. Man talar om män i allmänhet, som om svenska män alltid har begått gruppvåldtäkter, fast det för bara några år sedan var något vi knappt hade hört talas om.

Nu varnar till och med Malmöpolisen kvinnor för att röra sig ute i stan ensamma när det är mörkt. Ursäkta, men hur ska detta gå till? Det är ju mörkt när de flesta går både till och från sin skola eller sitt arbete. Hur kan det ha blivit så illa så polisen varnar för att röra sig ute efter tre på eftermiddagen? Hur ska för övrigt någon kunna känna trygghet när inte polisen finns till hands alltid och när våldtäkter inte ens utreds? Förövarna går alltså fria och kan fortsätta.

Löfven vill nu äntligen lösa problemen, men vad var problemet med att ta tag i situationen vid den första gruppvåldtäkten? Att jag skriver om just detta beror naturligtvis på att det är vad de flesta kvinnor är oroliga för. Om statsministern hade varit öppen med att många män från främst MENA-området har en helt annan moralisk syn på vad som är acceptabelt och inte, så hade han besparat många offer det trauma som de har fått utstå, för då hade han fått lov att föra en helt annan politik än den naiva som han nu har bedrivit. Regeringen börjar dock mer och mer gå i en riktning som de tidigare har föraktat. Jag tror inte att de har ändrat åsikt, saken är helt enkelt att det inte går att gömma sig bakom tomma ord längre. Det är så sorgligt så det går inte att beskriva, och mina tankar går till alla flickor och kvinnor som har offrats på PK-altaret. Sorgligt är också att den förda politiken har drivit många hyggliga människor till att rösta på och även engagera sig i Sverigedemokraterna. De är förmodligen inte mer rasister än någon annan, men de är uppgivna och svikna av sina gamla partier. Det borde ha tagits på allvar för länge sedan och det är ett under att de andra inte har velat erkänna vilka bra valarbetare de har varit åt SD i flera val nu. Kan vi lita på statsministern den här gången? Nu är det verkligen upp till bevis.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s