Grov gruppvåldtäkt nedprioriterad och förövarna friades

Självklart så är det svårt för en utomstående att ha åsikter om polisens arbete och vad som är viktigast och vad som kan läggas på hyllan en stund. Men det är inte att man som vanlig medborgare undrar över hur en gruppvåldtäkt kan bli liggande och annat vara viktigare. Men så har det blivit i det här fallet. Ett mord är så klart viktigare på sätt och vis, men hur kränkt ska en kvinna egentligen få bli av det rättsväsende som ska skydda henne och om hon ändå blir ett brottsoffer, ska inte förövarna i alla fall dömas? I dag har Södertörns tingsrätt i stället friat kräken som gav sig på en kvinna förra året. Det är stor synd och skam. Hennes advokat säger så här: ”Domen är en skam för vårt rättssystem”. Finns det någon som kan anse något annat? Hur kunde det bli så totalfel? https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/domen-kommer-att-overklagas

Självklart så kommer domen att överklagas och måtte nästa rättegång få domare och nämndemän som gör vad som självklart ska göras i ett sådant här fall. Jo jag vet att saker är mer komplicerade än vad de ibland verkar, men här finns en hel del bevis, så att fria helt är ett stort hån mot både offret och andra våldtäktsoffer.

Hur har det kunnat gå så långt? Visst, Sverige har aldrig varit tryggare och det är anmälningsbenägenheten som har ökat och så här har det alltid varit och så vidare. (Ironi.) Men faktum är att det är 16 procent fler våldtäktsanmälningar i år mot 2016. Faktum är också att 13 fall läggs ner – VARJE DAG! Det här måste väl alla inse att det är både oacceptabelt och ohållbart? Att vi dessutom har fler guppvåldtäkter än någonsin borde leda till både mer utredningsresurser och mycket hårdare straff. Utvisning där sådant är möjligt, vilket det ofta är, ska vara en självklarhet. Vi kan inte fortsätta att offra kvinnors trygghet och säkerhet som vi gör nu. Snälla ni politiker som sitter på makten, gör något! Gör mer! Det här är ovärdigt vårt land och det strider mot allt vad mänskliga rättigheter handlar om.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s