Fler politiska samtal!

God fortsättning! Har det blivit några politiska diskussioner under juldagarna, eller har alla – hos er som har haft sällskap – undvikit att prata politik? Här har det blivit politikprat varje dag, och inte mig emot! Vissa hävdar att man ska undvika dylika diskussioner för det blir bara konflikter och ovänskap. Jag håller inte med. Är man vuxen nog att hantera att andra inte alltid tycker som en själv så kan det vara både roligt och uppfriskande med lite politikdiskussioner.

Här har vi avhandlat flyktingmottagning, bostadsbyggande inklusive upplåtelseformer, skatt på aktiesparande, skatt på pensionssparande, snöröjning, politiska partier och dess företrädare, brytpunkt för statsskatt, flygskatt och lite annat. Ofta har vi hållit med varandra, men inte alltid då vi röstar på olika partier, men vad spelar det för roll?

Att prata med andra som ser saker annorlunda än en själv är både intressant och nyttigt. Jag tror även att vi blir mer toleranta. För övrigt: vad är det som säger att det är just jag som alltid har rätt? Vissa frågor är inte heller så enkla så att det bara finns en lösning. Man måste acceptera att andra har andra åsikter och att prata politik blir ju faktiskt roligare om inte alla sitter och håller med varandra i allt. Däremot så tror jag att om man inte undvek vissa frågor så som många gör, så skulle man se att man säkerligen håller med varandra oftare än vad man tror. Och glöm aldrig att en person är mer än bara dens åsikt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s