Hur kommer vi rösta nästa år?

Då var det bara två dagar kvar av det här året. Det ger en reflektioner kring mycket, en av dem är nästa års val. Det jag tänker på är hur vi kommer att rösta, och då inte på vilket parti så som vi oftast diskuterar valet, utan om vi kommer att rösta rätt utifrån de åsikter vi har. Det är en avsevärd andel väljare som röstar emot sig själva nämligen. Många tror att de tillhör ett parti ideologiskt och åsiktsmässigt, även om det inte är så. Det handlar så klart om okunnighet. Alldeles för många väljare sätter sig för lite in i vad partierna vill.

Sedan så har vi de väljare som trots att de har blivit överbevisade, ändå röstar som de alltid har gjort, bara för att de minsann är det ena eller det andra. Jo, de finns, även om det är svårt att förstå. Självklart så hamnar man i en knepig situation om man har stöttat ett parti länge, kanske i många decennier, och plötsligt inser att man har röstat fel. Men det är aldrig för sent att ändra sig.

En annan aspekt är att inget parti är detsamma i all oändlighet. Nya frågor dyker upp och ska förhållas till. Plötsligt så kanske ens parti inte är det man vill att det ska vara. Det kan göra att man tvingas rösta annorlunda än tidigare, såvida man inte röstar samma varje gång av tradition. Min förhoppning inför september 2018 är att alla som röstar gör det utifrån kunskap och inte tro. Det kan man göra i kyrkan som det brukar heta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s