Många avhopp bland politikerna

Nästan var fjärde politiker har lämnat sitt eller sina uppdrag den här mandatperioden. Det är en ansenlig mängd och något att ta på största allvar. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-politiker-an-tidigare-lamnar-sina-uppdrag Det positiva är väl att de flesta gör det av andra skäl än politiska, kanske att det är stressigt eller annat i livet som gör det svårt att fortsätta. Men många, ofta yngre, känner att det är alldeles för svårt att påverka och det är ju därför som man går med.

Jag är ju själv en av alla dessa, men jag hade varit aktiv i så många år, så på det viset så var min situation annorlunda. Händelser i partiet gjorde att jag valde att lämna mina uppdrag, men jag hann ändå uträtta mycket innan jag tog det steget. Mer synd kan jag tycka att det är när någon som är ny i politiken lämnar efter en kort tid. Många som hoppar av trodde att demokratins kvarnar maler mycket snabbare än vad de gör. Så är det inte och demokrati tar tid. Fast visst finns det mycket som skulle kunna bli mer effektivt. Det kanske är en av alla saker som behövs för att vitalisera politiken.

Trots allt så är det ändå så att hur trögt man än tycker att saker går, stannar man kvar och försöker påverka så gör man nytta och förr eller senare så får man ofta igenom det man kämpar för. Ställer man sig däremot utanför, ja då är det verkligen knepigt att påverka politiken och man kanske inte lyckas alls. Så mitt råd till alla nya eller de som funderar på att ta ett uppdrag är att engagera er, låt det ta tid, men under den tiden, påverka så att saker blir effektivare och kom ihåg att det alltid är bättre att engarera sig än inte alls.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s