”MSB behöver en erfaren myndighetschef”

Exakt så sa inrikesminister Morgan Johansson efter att Dan Eliasson fått sparken och i stället ska leda MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Visst har han erfarenhet, av inte mindre än hela tre stora myndigheter, men vad hjälper det när inte resultaten blir vad de borde och missnöjet har varit så stort så att det har varit massuppsägningar bland polisen?

Det är väldigt många diskussioner om hur många poliser som vi behöver och hur många som utbildas, men alla som har sagt upp sig då? Det är inte bara det att de har försvunnit, de har tagit med sig mycket kunskap och erfarenhet som en nyutexaminerad omöjligt kan besitta. Ser inte Socialdemokraterna att det är ett stort problem? Varför lät de honom hållas så länge trots massuppsägningar i protest? Hur kan man köra över en hel kårs uppgivna protester? Jag undrar igen vad hållhaken är.

Nu ska Säpo-chefen Anders Thornberg ta över som rikspolischef och jag hoppas verkligen att han lyckas vända skutan och göra polisen till den myndighet som den ska vara. Förhoppningsvis så kommer många av poliserna tillbaka till sina jobb. Sedan så hoppas jag att vi slipper se några fler armband och att man istället gör vad som ska göras när grova brott sker. Vad de åtgärderna är vet säkert polisen bäst själv, och jag har gott hopp inför framtiden. Lycka till Anders Thornberg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s