Sverige år 2028

Ja hur vill våra partiledare att Sverige ska se ut om tio år? Säkert så har alla stora visioner och de kommer nog att göra allt för att överträffa sina konkurrenter i beskrivningen av vilket land som man kan få om man lägger sin röst i nästa val på just deras parti. I maj kan du få veta exakt vad de vill. Då satsar nämligen SVT stort och ger var och en av dem hela 15 minuter där de utan ifrågasättande kan måla upp sina visioner.

Sverige 2018 – tal till nationen, är arbetsnamnet på programmet. Tanken är att de utifrån sin bild av Sverige i dag ska berätta vad de vill, hur vi har det om tio år, och hur det ska gå till. Om man ska våga sig på en gissning, så tror jag inte att vi kommer att få åtta olika bilder, utan att mycket kommer att stämma överens med vad de andra partierna vill. Sedan så kommer givetvis olika ”drömmar” illustreras utifrån den ideologi som man tillhör.

Säkert så kommer alla att ta upp social trygghet, arbete och liknande, men jag hoppas att man vågar ta ut svängarna lite mer. Själv kommer jag sitta spikad framför TV:n för att lyssna på de här talen. Det ska bli väldigt spännande att höra dem, för det här är ingen typ av politikförmedling som vi är vana. För egen del så tycker jag att det blir mycket roligare att lyssna på talen än de av SVT och andra TV-kanaler sända partiledardebatterna. I den typen av program så blir det mer ytligt och de blir ofta avbrutna. Vågar man gissa att fler kanaler hakar på och gör liknande motsvarigheter?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s