SD och de andra partierna efter valet

Hur ska de andra riksdagspartierna förhålla sig till Sverigedemokraterna efter höstens val? Ja det är en fråga som de verkligen behöver fundera igenom och det ordentligt. För samma sak kommer att hända igen efter det här valet: SD kommer att få fortsatt starkt stöd och min gissning är att de kommer att göra sitt bästa val någonsin. Sådant måste man förhålla sig till. Vad tänker de andra göra om SD återigen får ett stort väljarstöd, och dessutom: vad vill väljarna?

Jag förstår verkligen om SD inte är ett förstahandsval när det gäller vem man ska samarbeta med, men det som har börjat få mig att fundera på om man inte borde behandla dem annorlunda är att de verkar tjäna på särbehandlingen. Många proteströstar på dem och att de utestängs gör att vi får många ”oheliga” samarbeten och problem då partier som är långt ifrån varandra endast bildar koalitioner för att stänga ute dem. Det tar visserligen emot att säga att det är bättre att ha dem med sig än emot sig, men strategin som har förts har dessvärre bara stärkt dem.

Kanske man rent av kan minska deras väljarstöd genom att släppa in dem i värmen. Situationen är väldigt svår och jag tillhörde dem som när SD kom in i kommunfullmäktige, trodde att det gick att tiga bort dem. Det gick ju inte alls visade det sig. En annan aspekt är att deras rötägg till trots så är inte all politik de för dålig. Kan man kanske samarbeta kring det som är moraliskt möjligt och det som kan vara bra för väljarna, för sådant finns? Det känns lite som att jag sitter och tänker högt nu och lägger ut mina tankar på bloggen, men situationen är ohållbar som den är, så något måste bli annorlunda. De andra partierna är Sverigedemokraternas bästa valarbetare och det är inte bra.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s