Moderaternas Sverigemöte

Då var det igång då, Moderaternas Sverigemöte. Det ska bli spännande att se vad som kommer ut av det. För egen del så är jag alldeles övertygad om att det är dags att byta regering och att bäst lämpad vid rodret blir Ulf Kristersson. Andra må ha annan åsikt, men vi får alla tro på det vi anser bäst och i en demokrati så är det ju så bra så att vi får rösta på precis vem vi vill och det finns många partier att välja på och många kandidater om man nu vill kryssa någon. Ta den chansen och glöm aldrig att din uteblivna röst kan hjälpa fram precis den där personen eller det där partiet som du allra minst vill se.

”En dålig mandatperiod går mot sitt slut” säger Kristersson i en kort film som lagts ut i dag. Han kritiserar regeringen för att inte ha kunnat regera, men även oppositionen för att inte ha agerat som en sådan. Jag instämmer i båda delarna och hoppas på att nästa mandatperiod blir bättre från båda håll. Vidare vill Moderaterna att företagare ska ”uppskattas” mer än de ”beskattas”. Med tanke på att det är där de flesta jobben finns så borde det vara självklart. Bra att frågan lyfts.

Trygghet och integration har så klart tagits upp och att alla ska vara trygga. Man vill ha ett bidragstak så att det alltid lönar sig att arbeta. Att kunna svenska ska gälla alla. Temat på valkampanjen kommer att bli: Rättigheter, skyldigheter, möjligheter – lika för alla. Det är så det ska vara i ett jämlikt samhälle; alla ska ha en chans att skapa sig ett bra liv. Men med det följer skyldigheter. Vi är ju alla en del av samhället så självklart ska både rättigheter och skyldigheter gälla var och en av oss. Sedan så har vi olika förmågor, men samhällsgrunden måste finnas där. Sedan deltar vi utifrån våra egna förutsättningar.

 

Lämna en kommentar