Ska vi verkligen ta risken att låta SD bli det största partiet?

Återigen funderar jag över SD och svensk politik. Hur kunde det bli så här? Varför var alla så veka och låtsades som om inte invandringsproblemen fanns? Det här handlar inte om främlingsfientlighet, för i alla länder med stor invandring blir det konflikter och kulturkrockar. Varför mörkade man och tystade ner det som skedde? När Folkpartiet vågade sticka ut och tala om språktest så blev de satta på plats på direkten. De backade och hoppade tillbaka in i ledet igen och svängde om och tog återigen på sig skygglapparna. Alla såg ju och alla visste, men vissa (de främlingsfientliga) ”såg” mycket mer och ”visste” mycket mer och det ledde till att rasisterna kunde vinna mark, för det de såg var värre än det egentligen var. Ingen ville ta debatten med SD och plötsligt så kunde de och andra ännu mer extrema partier diskutera mer eller mindre ostört och ge en skev bild av verkligheten.

För trots allt så är det så att de flesta oavsett vilka de är i stort är laglydiga och sköter sig och lever sitt liv som alla andra normala människor. Det gäller oavsett nationalitet. Men alla har vetat att det inte är ett svenskt beteende att kalla kvinnliga poliser för hora, att ringa in falsklarm till 112 för att sedan hoppa på utryckningspersonal och förstöra dess fordon, eller att säga till någon att de ska knulla deras morsa. Men våra politiker har velat ge den bilden. Varför är totalt obegripligt. Ja det är ju begripligt så tillvida att de inte har velat att oskyldiga ska bli utpekade. Men de borde ha kunnat räkna ut att följden blir att det späder på rasismen eftersom så kallat vanligt folk förstår mer än vad politikerna uppenbarligen tror. Det i sin tur leder till att alla skötsamma invandrare blir dragna över en kam av rasisterna, de blir sedda som andra klassens medborgare och de blir i vissa fall hotade och utsatta för våld.

Det tål att upprepas det där med att för att problem ska kunna lösas så måste de erkännas. Sverigedemokraterna lyfte upp problemen, saken är bara den att de gärna överdriver och utan tvekan är det parti där det finns flest rasister. Ändå så tillåts de växa i val efter val. Personligen så vill jag inte att SD ska ”lösa” invandringsproblemen, utan att integrationen sköts av andra i mitt tycke normala partier. Men inte ens nu, bara två månader innan valet så gör de andra vad som behövs för att stävja partiets tillväxt. Allt i ängslighetens namn. Varför???

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s