Dagens Samhälles debattsvep

Jag har nämnt debattsvepet tidigare, men det är väl värt att göra det igen eftersom man varje morgon får en laddning intressanta och aktuella debattartiklar. Även om man inte vill läsa alla och även om man inte ens hinner kolla vad man har fått varje dag, så är det väl värt att ha denna gratis prenumeration. För vem har tid, ork och lust att gå igenom alla tidningar och leta debattartiklar varje dag? Så här ser dagens svep ut: https://www.dagenssamhalle.se/debattsvepet/hogerpopulister-hjalper-ryssar-att-svartmala-oss-23174

Jag kan inte kommentera alla men tar de två första debattartiklarna. Den första handlar om hållbar utveckling och Agena 2030. Viktiga frågor alltså. Tyvärr alldeles för luddigt skriven i min smak. Hållbar utvecking hur? Debattartiklen borde ha varit mer konkret och alltså talat om exakt vad den syftar på så att läsarna hänger med och inte behöver gissa. Redan initierade förstår så klart, men man alla andra? Visserligen så nämns kunskap, fortbildning och annat, men några konkreta exempel hade ändå lyft texten. Vidare så avslutar man med att ställa två frågor där man undrar vad regeringen tänker göra åt det problem som tas upp. Där blir man nyfiken: har undertecknade ställt frågorna direkt till regeringen eller går man bara via ombud? Vi hoppar till nästa.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sverige-maste-skydda-unga-fran-tvangsaktenskap-23145 Den här handlar om tvångsgifte, en fråga som får alltmer fokus. Det är väl märkligt, sådant här har funnits länge och ändå har man gått med skygglapparna på i decennier. Hur som helst så är artikeln mycket tydlig och även oinitierade förstår direkt vad den handlar om. Den kommer med konkreta förslag och avslutas med att vända sig till personer som riskerar att bli bortgifta. Föredömligt. Nu blev det inte så mycket politiska kommentarer, men det föll sig naturligare att kommentera texterna den här gången. I morgon blir det ett ”vanligt” blogginlägg igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s