Återigen så blir man fundersam över MP:s uttalanden och åsikter

Läs det här: https://www.dn.se/nyheter/politik/sa-ska-miljopartiet-rosta-i-talmansfragan/ Det är från Dagens Nyheter. och här uttalar sig Maria Ferm, en politiker som jag faktiskt aldrig blir klok på. Jag respekterar henne naturligtvis för hennes engagemang, men jag har svårt att förstå hennes resonemang när jag hör henne och vad hon tycker. Detta delar hon så klart med de flesta andra Miljöpartister och det är beklagligt att de har gått från ett mittenparti till att hamna nästan längst ut på vänsterkanten i många frågor och i sin ideologi.

Den här gången så gäller det talmansvalet. Nej, jag vill inte heller se Björn Söder i det presidiet och det tror jag inte heller de flesta andra svenskar vill, men det här är en konsekvens av den demokrati vi har och som i de flesta fall fungerar relativt väl. Det som i sammanhanget får mig att minst sagt höja på ögonbrynen är att MP däremot stöttar en vice talman från Vänsterpartiet. Hur får man ihop den logiken? Har de helt missat att även V är ett ytterkantsparti med i botten extrema åsikter och att ge det partiet kan få lika skadliga konsekvenser på sikt som att låta Sverigedemokraterna få makt?

Jo jag vet, många skulle högljutt protestera mot det jag nu skrev, men man måste fundera lite djupare än att bara förhålla sig till vad som sägs i en partiledardebatt eller vad som skrivs på ett flygblad som kommer i brevlådan. Det finns personer i V som kallar sig kommunister, visserligen inte alltför högljutt, men de finns där alldeles säkert. Partiet har hyllat Stalin. Det finns personer från V som stöttade Berlinmuren och som stöttar och ser upp till kommuniststater. Under Sovjetunionens tid (alltså inte allt för länge sedan) så åkte man på bjudresor till diktaturen och hade täta kontakter. Fram till 1960-talet fick man ekonomiskt stöd. Men detta är alltså inget problem för Ferm när hon uttalar sitt stöd till V. För mig är det ett enormt problem och det minskar inte efter Jonas Sjöstedts uttalande om ägande och företagande i Sverige.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s