Tala om att ge Sverigedemokraterna inflytande

Vissa hyllar Liberalerna och Centerpartiet i dag, men sannerligen inte alla. Nu börjar det dessutom skrivas om att Annie Lööf är beredd att släppa fram Stefan Löfven i stället. Är det så att man har sonderat terrängen bakom ryggen på politikerkolleger och väljare? Som aktiv på sociala medier ser jag besvikelsen och ilskan hos många, men sedan finns det som sagt var vissa som är nöjda och gärna ser exempelvis Löfven som statsminister igen. För egen del vill jag ha Ulf Kristersson som statsminister, men just nu är det inte det som stör mig mest, utan hur ansvarslöst vissa agerar, även om de hävdar att de gör motsatsen.

Själv är jag väldigt besviken på L och C, men även andra riksdagspartier. Allt kretsar kring SD, alla beslut utgår från dem. De har så mycket indirekt makt så man blir mörkrädd. Jag tror att den här sandlådan kommer få färre att rösta i nästa val, och det vore verkligen inte bra i så fall. Man ska ha respekt för demokratin, men nu sitter alla mest i sitt eget hörn och vägrar vara den vuxna i rummet, för att använda ett numera känt uttryck.

Både förra och förrförra regeringen har varit SD-beroende för övrigt eftersom de har styrt i minoritet. Vad är skillnaden nu? Jag tror inte kraven från SD hade blivit så stora och man har inte ens velat ta reda på det. Det viktigaste måste väl ändå vara att kunna driva den politik man är vald till, inte att offra den av princip? Säga vad man vill, men om inte dagens agerande i riksdagen är att ge SD makt och låta dem styra, vad i hela friden är det i så fall? Det partierna är skyldiga oss väljare är att göra allt de kan för att ta makten och sedan driva den politik de lovade. Vissa försöker, andra förstör. Sådant här skapar tyvärr politikerförakt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s