Att spotta på den som redan ligger

I går kom nyheten ut att en riksdagsledamot kommit till jobbet berusad. Min första tanke var att jag led med personen ifråga och hoppades att vad problemet än var som hade lett till det jobbiga skulle kunna redas ut. Så önskar man att alla skulle reagera, för oavsett vem personen är så är det en medmänniska. Men sedan läste jag kommentarer på webben och blev faktiskt förskräckt. Varifrån kommer allt hat och all kyla? Varför vill man spotta på den som redan ligger när man inte ens vet vem det är? Okej om det är en skitstövel som inte förtjänar någon sympati, men för många räcker det att personen ifråga sitter i riksdagen!!!

Andra i sin tur verkar tycka att beroende på vilket parti någon tillhör så kan man bete sig riktigt illa om man inte sympatiserar med personens åsikter. Nej, jag är inte Socialdemokrat och har aldrig varit det, men har det verkligen med saken att göra? Jag anser inte det. Man kan bara föreställa sig hur jobbigt det måste vara att kanske ha alkoholproblem och se rubrikerna. Hur kan man gotta sig i sådant?

Om du som läser det här är en av dem som har skrivit något elakt eller hatiskt på webben om någon på det här sättet, fundera över varför du gör det. Hur kan man må bättre själv av att bete sig illa mot människor man inte känner? Hur skulle det kännas att själv bli drabbad? Fundera över om din partner skulle bli uthängd och bespottad. Är det i sin ordning bara för att någon anser att personen har fel åsikt eller råkar ha fel jobb? Jag slutar med den frågan och hoppas som alltid att vi ska bli mer medmänskliga, för det kan vi om vi vill. Frågan är bara varför vissa inte vill det.

För tydlighetens skull, efter en kommentar jag fick: Jag anser självklart att man måste kunna diskutera och kritisera, det är sättet det ibland görs på som jag vänder mig emot. Sakliga inlägg är en helt annan sak och inget jag har åsikter om.

 

2 tankar på “Att spotta på den som redan ligger

 1. Namn

  Politiker är inte medmänniskor. De är fiender som måste krossas för att vanliga människor ska kunna få en chans att få ett värdigt liv.

  Medveten om hur mycket denna riksdagspolitiker lär hata mig och andra fattiga svenskar då den tillhör 8-klövern gör att det känns riktigt bra att få skriva spydiga saker om icke-människan.

  Jag hoppas att det besvarar dina frågor.

  Gilla

  Svara
 2. wallenborgspolitikblogg Inläggets författare

  Hej ”Namn”. Du ser alltså ett tjänstemannastyre som ett bättre alternativ? Om du sätter dig in lite mer i hur vårt system fungerar så tror jag att du kommer fram till att det vore avsevärt mycket sämre. För övrigt så tror jag inte att S-politikern hatar dig, men personen ifråga är ju folkvald, så du kan alltid kontakta riksdagsledamoten och fråga hur han eller hon ser på sina väljare. Återkom gärna med ett mer sakligt inlägg så är det lättare att resonera.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s