Både Eliasson och Ygeman kommer att krävas på avång

Det bara slog mig, men efter senaste veckans flathet och naivitet från Anders Ygeman så kommer givetvis snart han också att krävas på avgång. Jag har normalt sett stor respekt för politiker ovh lyfter gärna fram det positiva som de gör, men det är inte samma sak som att dumhet ska premieras och Ygeman har – precis som Dan Eliasson – nu fått en chans för mycket i sitt uppdrag. Jag känner efter det senaste uttalandet om fortsatt förtoende för rikspolischefen att han inte på något sätt företräder mig som medborgare.

I mina ögon så missbrukar Ygeman det förtroende som han har fått av svenska folket. Visst, jag röstade inte på honom eller hans parti, men jag röstade på det parti som jag trodde var bäst för Sverige, så jag har inte legat på sofflocket och har därför rätt att både tycka och kräva det jag vill, som alla andra röstande medborgare. För mig är det därför självklart att han inte kan sitta kvar. Jag tror ju på demokratin och vårt system och jag trodde faktiskt på Ygeman också till en början. Han ger ett seriöst och kompetent intryck, men det räcker inte längre eftersom han nu visar sig vara alldeles för arrogant och inte se oss medborgares utsatthet och oro och ökande problem i samhället. Det kostar dessutom en fasligt massa pengar och dem borde han ha respekt för.

Så, vad kommer då att hända? Ja, inte kommer han och Eliasson att avgå bara för att någon som jag bloggar om det, men vi kan alla väcka opinion och sedan hoppas på att någon med större inflytande driver på så vi får företrädare som vi känner oss trygga med och som lägger det där berömda örat mot marken och lyssnar på oss vanliga medborgare. Det är nämligen ett måste, för det känns som att Sverige just nu är en tickande bomb.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s