Boka in lördagen den 25 mars i kalendern

Då har nämligen riksdagen öppet hus. https://www.riksdagen.se/sv/besok-riksdagen/oppet-hus-2017/ Har du inte varit i riksdagshuset tidigare, så ska du absolut ta chansen, har du varit där, ja då är chansen stor att du ändå går dit. Här sitter landets högst beslutande politiska organ, och allmänheten är inbjuden till att träffa talman Urban Ahlin, tjänstemän och politiker från alla riksdagspartier, som är åtta stycken.

Barnen är absolut inte bortglömda utan kommer att få prova på att argumentera och rösta för ett lagförslag. Kanske väcks intresset hos någon som längre fram i livet vill vara med och ta ansvar för vårt land. Men det blir självklart guidad tur och annat också. En lördag att se fram emot alltså.

Det låter nästan som om jag själv vore med och arrangerade det hela, men jag har ingen koppling till riksdagen, utan är bara entusiastisk över att vi utifrån bjuds in. Fattas bara annat i och för sig, det är ju oss vanliga som de representerar, men återigen, det är en ynnest att leva i en öppen demokrati och det ska vi ta tillvara på.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s