Nej, motdemonstranterna kastade inte alls gatsten

I media kan vi läsa att motdemonstranter mot NMR kastade gatsten mot polisen under helgens demonstration. Hur kan någon tro att det här stämmer? Det var inte alls motdemonstranterna som gjorde detta, utan det vanliga buset som gärna dyker upp där det händer saker. Man har vare sig moral, bildning eller politisk agenda. Syftet är givetvis inte att motverka nazism utan att ställa till bråk. Det här är personer som sannolikt inte är på någons sida. Men de förstör för dem som är emot nazisterna. Beteendet är nämligen kontraproduktivt (om de mot förmodan vill göra en insats för det goda) och det hjälper inte de fredliga motdemonstranterna ett dyft. Möjligtvis så får det människor som inte var på plats att tro att det verkligen var motdemonstranter som kastade gatsten, men sanningen är att många skrek åt stenkastarna att de skulle sluta.

Vill man verkligen motverka nazismen så gör man det genom att använda demokratiska och fredliga medel. Så agerar de flesta av oss eftersom vi förstår att det inte går på annat sätt. De flesta av oss vill dessutom inte att någon ska komma till skada. Det vore önskvärt att det som sker när buset förstör är att polisen plockar dem direkt, samt att media inte gav dem någon, eller mycket lite uppmärksamhet. Nu har rubrikerna ofta handlat om den lilla klick som enbart hade i syfte att flytta fokus från den obehagliga nazistdemonstrationen, till sig själva. De lyckades som vanlig; de hamnade i centrum, precis som de ville.

Jag önskar att media fokuserade mer på hur förföljelse av människor startar, hur nazismen en gång lyckades få fäste, vad Nordiska motståndsrörelsen handlar om och hur vi kan förhindra att det upprepar sig. Strunta i den där ”vi vill ha uppmärksamhetklicken”, för de är tack och lov förhållandevis få, och berätta vad NMR vill och vad motdemonstranterna vill. Tala om vad vi alla är skyldiga att göra för att förhindra förföljelse och folkmord. Det här är allvar och förtjänar bättre rapportering från media.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s